Det är lätt att genom enkla medel så som aromatiska oljor få en bostad att kännas mycket trivsammare samt välkomnande. Många sätt att använda aromolja, men först ska vi titta närmare på dess dofter. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med eteriska oljor och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Aromoljor tillfredställer inte bara näsan med goda dofter, även smaklökarna kan få sitt lystmäte.

Det gäller att hitta de eteriska oljor samt aromolja som du älskar.

Det är givetvis viktigt att hitta just de oljor vars dofter faller dig på “läppen”. Mandarin- och Limeolja är populära och upplevs av många som fräscha, medan en del tycker de är alldeles för fruktiga. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

eterisk

Experimentera med olika oljor och deras helt olika dofter och var en dofternas upptäcktsresande. Du kan till exempel använda doftkrus där du med ljus värmer upp vatten som kan ha droppar med stjärnanisolja, eller andra dofter som får dig på gott humör. För att stilla din nyfikenhet kan en webshop som den helsvenska allt-frakfritt bli din skattkammare att hitta rätt oljor.

Fördelen med att använda doftkrus är att det är lätt att anpassa oljorna till olika årstider och väderlekar. Under vintern vill du ha varmt och mysigt med rogivande doft, värme och levande ljus. var köper man eteriska oljor En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Det är nödvändigt att skaka flaskan så innehållet blandas. Du behöver inte nöja dig med smaken eller doften från bara en olja, blanda olika och skapa egna favoriter.

En kul grej för att aktivera familjen och så att alla är överens kan vara att prova olika dofter tillsammans. Ett gammalt beprövat knep att hålla löss borta är att gnida lite aromolja bakom öronen och halsens hårkant. Detta beror på att de små blodsugarna inte står ut med doften som vi människor upplever som mycket positiv.

Prova också nya smaker på kaffet och på kolsyrat vatten

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Om du känner för lite nya smaker på ditt kaffe eller kolsyrade vatten kommer du upptäcka en helt ny värld.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. Du får full kaffesmak samtidigt som en stark smak av tex godis. Om du gillar karameller så måste du prova att blanda i en droppe av aromolja stjärnanis- pepparmint eller eukaluptus. Det är genom att mixa flera olika sorters aromolja du kan uppnå nya himmelska höjder. Det kostar nästan ingenting, det går jättemånga droppar i en flaska.

Att en droppe aromolja i kaffet kan vara en ren energikick är ingen tvekan. Det måste vara en nyhet för dig att aromolja kan göra att ditt kaffe ger dig en fräsch andedräkt.

Säkert har du en favoritsmak, men stanna inte bara vid den utan prova vidare. En droppe av den oljan blandat med en droppe av en ny aromolja skapar något helt nytt. En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Alla har sin favoritsmak, så det gäller att tänka på det när du beställer.