Det går ju att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Om man ska städa mer så behöver man ju mer av varan. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Bakpulver för bakning och annat

natriumbikarbonat

Bakpulver använder man ju till bakning. Oavsett vad man ska baka så behöver man ju lite bakpulver.

Tre ingredienser är allt som behövs för bakpulver, natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Det går att jäsa med bikarbonatet också om omständigheterna är rätt.

Många tror att bikarbonat och bakpulver är samma sak? Man kan säga att det är samma sak, båda är olika typer av salt.

Det går utmärkt att använda till städning i ren form

Natriumbikarbonatet är den rena formen. dricka bikarbonat Den rena formen passar bäst till städning.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bästa effekten får man med den rena formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett bra pris.

Om man ska baka så är det ju originalet som gäller.

Bikarbonat är bra att ha hemma

Tänk på att natriumkarbonat och bikarbonat inte är samma saker. De båda finns på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man ganska snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Det är ingen fara bara du har saltet. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Det är inte lika självklart omvänt.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Det funkar till och med till tandblekning.

Det går ju att variera sig också. På så sätt kan du klara det mesta!